Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 6 | Maths | Fractions
One Answer Below

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Zi qi
Zi Qi

primary 6 chevron_right Maths chevron_right Fractions chevron_right Singapore

undefined

Date Posted: 4 months ago
Views: 42
Nurifah
Nurifah
4 months ago
1 - 2/7 - 1/2 = 3/14
7/12 × 3/14 = 1/8 (pears)

Make all the denominators the same.
Pears ---> 1/8 = 7/56
Apples ---> 2/7 = 16/56
Oranges ---> 1/2 = 28/56

7units = 35
1unit = 35÷7 = 5
56units = 5×56 = 280
J
J
4 months ago
Shorter working : since 35 pears = 1/8 of total fruits,

Total = 35 x 8 = 280

See 1 Answer

done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
Joyce
Joyce's answer
4 answers (A Helpful Person)
1st
Using concept of fractions, find out what's the remainder of fruits:
1-2/7-1/2=3/14

Since qn stated that 7/12 of the remainder are pears:
7/12 × 3/14 = 1/8

Therefore, 1/8 = 35 pears.
The total number of fruits would be 35 × 8 = 280.

Hope this helps!(: