Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 6 | Maths | Measurement
No Answers Yet

Help Eleanor! Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Eleanor
Eleanor

primary 6 chevron_right Maths chevron_right Measurement chevron_right Singapore

Please help! Urgent!

Date Posted: 1 week ago
Views: 15
J
J
1 week ago
Tip :


The equilateral triangle's sides are the same length as the square's sides.

So PST and QTR are isosceles triangles.
Eleanor
Eleanor
1 week ago
Thank you!
If you can, could you help with this question too?
Cookies are sold at 5 for 2 dollars
Lollipops are sold at 3 for 5 dollars
Mary paid $408 for some cookies and lollipops. She packed them into bags such that each bag has 3 cookies and 2 lollipops. There was no cookies and lollipops left unpacked. How many bags of cookies and lollipops did Mary pack?
J
J
1 week ago
Info given:

① 1 bag has 3 cookies and 2 lollipops
② 5 cookies cost $2
③ 3 lollipops cost $5


Trick is to multiply the number of bags such that the total cookies can be divided by 5 and total lollipops can be divided by 3.


1 bag has 3 cookies and 2 lollipops.2 lollipops cannot be divided by 3.

But if we multiply number of bags by 3,
3 bags : 9 cookies and 6 lollipops


Now 6 lollipops can be divided by 3, but 9 cookies cannot be divided by 5. But if we multiply by 5 now, it would be divisible by 5.

Multiply by 5,
15 bags : 45 cookies and 30 lollipops

45 cookies ÷ 5 cookies per set = 9 sets
So 45 cookies cost 9 x $2 = $18

30 lollipops ÷ 3 cookies per set = 10 sets
So 30 cookies cost 10 x $5 = $50

Total cost of 15 bags
= $50 + $18
= $68


Now the total paid was $408.

$408 ÷ $68 = 6

So there are 6 sets of 15 bags.

Which means that total number of bags packed
= 6 x 15
= 90
J
J
1 week ago
Done editing. Hope it helps and if you got any queries feel free to ask.