## Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.

## Question

Primary 4 | Maths

** 2 Answers Below **

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

**Answer This Question**

Need help for the solution of this question.

3 rulers —> $6

1 ruler —> $6 divided by 3 = $2

38 rulers —> $2 x 38 = $76

Since he still has $2 spare, amount of money he has is $76 + $2 = $78.

Alternatively,

41 rulers —> 2 x $41 = $82

He does not have enough money as he is short of $4.

Amount of money he has is $82 - $4 = $78.

cost of 1 ruler: u

amt of money at first: 41u - 4

amt of money at first: 38u + 2

41u - 4= 38u + 2

u = $2

amt of money at first = 41x2 - 4 = $78

method 2

cost of 1 ruler

= (4+2)/(41-38) [ sum ÷ difference ]

= 6/3

= $2

amt of money at first = 38x2 + 2 = $78

...

### See 2 Answers

*done*{{ upvoteCount }} Upvotes

*clear*{{ downvoteCount * -1 }} Downvotes

One equation for each statement

*done*{{ upvoteCount }} Upvotes

*clear*{{ downvoteCount * -1 }} Downvotes