Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 6 | Maths | Ratio
One Answer Below

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
AD
AD

primary 6 chevron_right Maths chevron_right Ratio chevron_right Singapore

Nanyang SA1

Date Posted: 1 month ago
Views: 17
J
J
1 month ago
Total number of sweets remains unchanged.

Ruby and Steve : Max = 2 : 3
Total = 2 units + 3 units = 5 units


Since each child had the same number of sweets in the end, the number of units they get should be the same.


But 5 units cannot be divided by 3. We should multiply by 3 to make it divisible by 3.


5 units x 3 = 15 units
Each child has 5 units in the end.

Since we multiplied the 5 units by 3, the above ratio also has to be multiplied by 3.

So at first, Ruby and Steve : Max = 2 : 3
= 6 : 9

As each child has 5 units in the end, Ruby and Steve now have 10 units combined.

Now, Ruby and Steve : Max = 10 : 5

So that's a increase of 4 units from the total Ruby and Steve had at first.

Total that Max gave to the two of them
= 9 sweets + 23 sweets = 32 sweets

32 sweets = 4 units
1 unit = 32 sweets ÷ 4 = 8 sweets


Sweets Ruby had in the end = 5 units
= 5 x 8 sweets
= 40 sweets

Sweets Steve had at first
= 5 units - 23 sweets that Max gave him
= 40 sweets - 23 sweets
= 17 sweets
AD
AD
1 month ago
Thanks

See 1 Answer

done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
Kumutha Ramasamy
Kumutha Ramasamy's answer
1 answers (Tutor Details)
1st
J
J
1 month ago
part a) is incorrect. 'The three children had the same number of sweets in the end' refers to each child having an equal number of sweets, not Ruby + Steve = Max

As a result of this misconception it is not known how much Ruby and Steve have in the end, since only their total is known. So how much Steve had at first cannot be determined as well.

(In your working, Ruby has 192 sweets in the end but Ruby + Steve has 160 in the end. So that's not possible since she cannot have more than their combined total)