Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 6 | Maths
No Answers Yet

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Ashley ong
Ashley Ong

primary 6 chevron_right Maths chevron_right Singapore

Is there any kind soul to lend a helping hand on this question? Thanks

Date Posted: 4 months ago
Views: 25
J
J
4 months ago
Ratio of $2 to $5 notes
= 3 : 10

Since there are 30 $2 notes at first,

Number of $5 notes at first
= 30 ÷ 3 x 10
= 100

(Alternative working :
3 : 10 = 30 : 100
So there are 100 $5 notes at first)

Difference in the number of notes = 100 notes - 30 notes
= 70 notes

Since an equal number of each type of note was spent, the difference remains the same at 70 notes.


Now the ratio is 5 : 19

Difference = 19units - 5units = 14 units

70notes ÷ 14 units = 5notes/unit

So 1 unit represents 5 notes.

Multiply by 5, 5 : 19 = 25 : 95

Initial ratio is 30 : 100

30 - 25 = 5
100 - 95 = 5

This means 5 $2 and 5 $5 notes were spent.

You can finish up the question from here.