Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 5 | Maths | Fractions
2 Answers Below

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Tsl
Tsl

primary 5 chevron_right Maths chevron_right Fractions chevron_right Singapore

Please help me on question 29 & 30.thank you

Date Posted: 6 months ago
Views: 46
Eric Nicholas K
Eric Nicholas K
6 months ago
2/5 of her money on 12 identical pencils

2 units --> 12 pencils
1 unit --> 12/2 = 6 pencils ("/" is a symbol for divide, and in fact, fraction signifies division!)
5 units --> 6 x 5 = 30 pencils

So Raihan has just enough money to buy 30 of such pencils.

15 of such pencils would have cost Raihan 15/30 = 1/2 (divide both numerator and denominator by the common term 15) of her money.

Since half of her money was spent on the pencil, the amount of money spent on the pens was half (1 - 1/2 = 1/2).
Eric Nicholas K
Eric Nicholas K
6 months ago
Sean had 50 twenty-cent coins.

2 units --> 50 coins
1 unit --> 50/2 = 25 coins
3 units --> 25 x 3 = 75 coins

So Claire had 75 twenty-cent coins.

Total value of Claire's coins
= 75 x 20
= 1500 cents
= $15

so Claire had $15.
Tsl
Tsl
6 months ago
Thank you very much to help solve my problem.

See 2 Answers

done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
sstrike
Sstrike's answer
120 answers (A Helpful Person)
1st
Ans: ½
Tsl
Tsl
6 months ago
Thank you very much for helping solve my problem
done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
sstrike
Sstrike's answer
120 answers (A Helpful Person)
Q(30)
Ans: $15