Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 6 | Maths | Percentage
One Answer Below

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Yvonne Chong
Yvonne Chong

primary 6 chevron_right Maths chevron_right Percentage chevron_right Singapore

The boss level of questions PLS CINTINUE READING OR YOU ARE GONNA MAKE THE BUGGEST MISTAKE IN CHU LIFE. Just help me with B cause that question my whole family Idk and I think my friends are too lazy to help me so Umm... Pls help if you have time. BTW thx J for helping me.

Date Posted: 4 months ago
Views: 22
J
J
4 months ago
For aii) it should be $9 cheaper, not $36. You only subtracted the discounted price of 1 bag from shop Y instead of 2

b) should be asking what % discount to put if the discounted price for two bags is the same as shop X.


We know that the discounted price is $63 in shop X.


So if original price of two bags = $45 x 2 = $90,

Then the discount given has to be $90 - 63 = $27

27/90 x 100%
= 3/10 x 100%
= 3 x 10%
= 30%

The discount is 30%



Another way to do this :

First shop total discount = 10% of 1 bag + 50% of 1 bag with the same price
= 60% of 1 bag


But since we know in shop Y, both bags which have the same price ,must have the same discount,

This 60% must be divided equally among the two bags

60% ÷ 2 = 30%



You erased your working but I think it is correct actually

See 1 Answer

done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
Marlon Tan
Marlon Tan's answer
6 answers (Tutor Details)
1st
Hi i see that you have arrived at 30% earlier. This is the correct concept. However you have to note that this only applies if the items are of the same price.

Thanks.