Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

Primary 3 | Maths
One Answer Below

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Amir
Amir

Primary 3 chevron_right Maths chevron_right Singapore

Please help! Thank you

Date Posted: 4 days ago
Views: 13
Amir
Amir
4 days ago
I’m asking for the answer too...
J
J
4 days ago
There is a problem with the phrasing of this question.

Other than the answer given by the other tutor, you could also pack them into 2 bags, with 19 sweets per bag.

19 sweets x 2 bags = 38 sweets
19 jellies x 2 bags = 38 sweets

Number of sweets left = 39 - 38 = 1
Number of jellies left = 48 - 38 = 10

Then the greatest number of sweets per bag would be 19 , not 3.
Amir
Amir
4 days ago
Thank you for your comments but shouldn’t the final answer be 13 being the highest number of sweets.
The common factor is 3 so take the number of sweets from the question which is 39 divided by 3 equals 13.
Derek Kua
Premium Tutor
Derek Kua
4 days ago
True. Tutor J is right. The phrasing of the question is not clear, and we don’t know if it is literally asking for the greatest number of sweets that can be put into 2 or more bags (because bags - plural) or it is asking for the highest common factor of the sweets and jellies. It all depends on what the question is really asking for.
J
J
4 days ago
Hi Amir, that would be 3 bags, 13 sweets and 13 jellies in each bag. That would be a lower number per bag than the one I've suggested. Furthermore, 48 jellies ÷ 3 = 16 jellies per bag. That wouldn't give you the same number of jellies as sweets in each of the 3 bags.

You'll also have 9 jellies left over. Best is to consult your teacher on how to approach this question
J
J
4 days ago
Totally agree with you Tutor Derek!
Amir
Amir
3 days ago
Noted, thank you!

See 1 Answer

done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
Derek Kua
Premium Tutor
Derek Kua's answer
6 answers (Tutor Details)
1st
hope this helps! let me know if you don’t understand (:
Amir
Amir
4 days ago
Thank you for your help but shouldn’t the final answer be 13 being the highest number of sweets.
Common factor is 3 so take the number of sweets from the question which is 39 divided by 3 equals 13.