Ask Singapore Homework?

Upload a photo of a Singapore homework and someone will email you the solution for free.



Question

primary 6 | Maths | Data Analysis
One Answer Below

Anyone can contribute an answer, even non-tutors.

Answer This Question
Anita
Anita

primary 6 chevron_right Maths chevron_right Data analysis chevron_right Singapore

Pls assist with this question. Thk u

Date Posted: 9 months ago
Views: 49
J
J
9 months ago
1 bag : 3 cookies, 2 lollipops.

3 cookies is not divisible 5. So, multiply by 5.

3 cookies x 5 = 15 cookies (which is divisible by 5)

Lollipops also have to multiply by 5 → 2 x 5 = 10 lollipops.

10 lollipops is not divisible by 3. So, multiply by 3.

10 lollipops x 3 = 30 lollipops.

Cookies also have to multiply by 3→ 15 cookies x 3 = 45 cookies

So 1 bag x 3 x 5 = 15 bags
15 bags have 45 cookies and 30 lollipops.

Cost of 15 bags
= cost of 45 cookies + cost of 30 lollipops

= (45÷5) x $2 + (30÷3) x $5
= 9 x $2 + 10 x $5
= $18 + $50
= $68

$408 ÷ $68 = 6

Number of bags packed
= 6 x 15
= 90
J
J
9 months ago
You're partially there.
But 15 cookies ÷ 3 = 5 bags can be filled.
6 lollipops ÷ 2 = 3 bags can be filled.

What you want to do is to make the number of bags the same.

5 bags x 3 = 15 bags
3 bags x 5 = 15 bags

So 15 cookies x 3 = 45 cookies
6 lollipops x 5 = 30 lollipops.

See 1 Answer

done {{ upvoteCount }} Upvotes
clear {{ downvoteCount * -1 }} Downvotes
AC Lim
Ac Lim's answer
1598 answers (A Helpful Person)
1st
Hope this help